mr Vito Shukrula van Shrukrula Advocatuur

Rip achtergrond moord Van Dillenburg

Bron: crimesite.nl

Een van de verdachten die vastzit in de zaak van de moord op de in 2002 verdwenen Patrick van Dillenburg zegt dat hij aan politie undercovers een ‘broodje aap-verhaal heeft verkocht’. De politie gaat ervan uit dat deze Ad K. een echte bekentenis deed over het liquideren van Van Dillenburg.

Valse bekentenis

De aan drugs verslaafde Ad K. (49) trok zijn verklaring direct na zijn aanhouding in. In een opname van de politie is volgens EenVandaag echter te horen dat hij zei:

Het was op een industrieterreintje in Halfweg. Daar heb ik hem voor z’n kop geknald. Toen hebben we hem eerst begraven, beton erop gegooid. Toen dachten we dat iemand het wist, hebben we hem eruit gehaald en in de shredder gegooid.

De undercoveroperatie heeft in totaal anderhalf jaar geduurd. K. heeft meerdere keren van zijn zogenaamde vrienden hoge geldbedragen ontvangen. De infiltranten legden hem in de watten: ze namen hem mee uit eten, kochten voor duizenden euro’s schilderijen van zijn vriendin en beloofden ze aan het stel tweehonderdduizend euro te investeren in een restaurant in Cambodja.

Lees verder: Rip achtergrond moord Van Dillenburg

Facebooktwitterlinkedin