mr Vito Shukrula van Shrukrula Advocatuur

Over ons en strafrecht

Shukrula advocatuur is een advocatenkantoor dat is gespecialiseerd in strafrecht.

Mr Vito Shukrula van Shrukrula Advocatuur

Mr. Vito Shukrula is geboren in Amsterdam en opgegroeid in Alkmaar. Hij heeft een rechtenstudie gevolgd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam waar hij zich vervolgens ook heeft gespecialiseerd in het strafrecht.

Wat hem motiveerde om strafrecht advocaat te worden was dat hij al op jonge leeftijd doorkreeg dat niet iedereen vanaf het zelfde punt start en dezelfde kansen krijgt.
Hij zegt daarover:” Het niet hebben van gelijke kansen kan er toe leiden dat mensen verkeerde beslissingen nemen en het foute pad op gaan. Ook kunnen er omstandigheden zijn waardoor je in lastige situaties terechtkomt en met politie en justitie in aanraking komt.
Ik vind dat mensen in zulke situaties recht hebben op goede ondersteuning en die verleen ik hen dan ook graag.” Mr. Vito Shukrula is een advocaat die altijd klaar staat voor zijn cliënten en tot het uiterste gaat om voor hen het maximaal behaalbare resultaat te behalen.

Mr. Shukrula staat mensen bij op vrijwel alle gebieden van het strafrecht.

Zo staat hij mensen bij die worden verdacht van zware zaken zoals moord, doodslag, deelname aan een criminele organisatie, internationale drugstransporten en plofkraken. De ervaring leert dat naarmate de verdenking zwaarder is het Openbaar Ministerie en de politie ook meer uit de kast halen om iemand te vervolgen. Op dat moment heeft de verdachte iemand nodig die voor hem, achter hem en naast hem gaat staan om hem te verdedigen. Hierdoor kan het recht op een eerlijk proces te alle tijde gewaarborgd blijven. Mr. Shukrula is er voor u en uw familie en hanteert een directe en persoonlijke benadering. Zijn cliënten zijn voor hem geen nummertje. Voor iedere cliënt wordt een unieke en creatieve processtrategie bedacht om zo het maximale resultaat te behalen. Tijdens uw strafzaak treed mr. Shukrula op de voorgrond maar op de achtergrond wordt hij geassisteerd door meerdere gespecialiseerde advocaten en juristen.  

Door de jaren heen heeft mr. Shukrula zich gespecialiseerd in strafzaken waarin de politie gebruik heeft gemaakt van undercoveragenten. Een juiste aanpak van een dergelijke strafzaak is cruciaal en het verhoren van undercoveragenten vereist de nodige kennis en ervaring waarover mr. Shukrula beschikt.

Enkele strafzaken waarin mr. Shukrula bijstand heeft verleend zijn:

  • Strafzaken van Boef (rapper);
  • Verdachte van moord in de coldcase Patrick van Dillenburg ook wel bekend als de shreddermoord, in deze zaak zijn undercoveragenten ingezet – resultaat: vrijspraak voor moord en wegmaken lichaam na een eis van 17 jaar gevangenisstraf;
  • Vermeend lid van een liquidatieploeg in de zaak die bekend staat als de vergismoord op Djordy Latumahina, in deze zaak zijn undercoveragenten ingezet – resultaat: Vrijspraak deelname aan een criminele organisatie;
  • Verdachte van drugshandel in de W-hotel zaak, in deze zaak zijn undercoveragenten ingezet met de mr. Big methode – resultaat: Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk vanwege uitlokking;
  • Verdachte van een poging moord op een Amsterdamse taxichauffeur – resultaat: Vrijspraak
  • Vermeend lid van het Ierse Kinahan cartel als verdachte van drugshandel – resultaat: vrijspraak.
Facebooktwitterlinkedin