Home » Undercoverzaken

Undercoverzaken

Home » Undercoverzaken

Vrijspraak in cold case waarbij omstreden undercovermethode is gebruikt

Bron: NOS

De rechtbank in Amsterdam heeft in een cold case-zaak de inzet van een omstreden undercovermethode van de politie verworpen. Het leidde vandaag tot vrijspraak van twee mannen die verdacht werden van de bijna twintig jaar oude moordzaak.

Lees meer op Vrijspraak in cold case waarbij omstreden undercovermethode is gebruikt

Peter R. over bizarre shredder-moordzaak: ‘Emotionele wurging’

Bron: RTL Boulevard

De verdwijning van Patrick van Dillenburg in 2002 bleef lang een onopgelost mysterie. Maar door de omstreden Mr Big-methode van undercoveragenten, worden er vorig jaar twee verdachten gepakt voor de moord op Patrick en het wegwerken van het lichaam in een shredder. Peter R. de Vries was bij de zittingen en steunt Patricks partner tijdens de zaak. Zij noemde het ‘emotionele wurging’ dat het verhaal maar niet duidelijk wordt en daar is de misdaadverslaggever het mee eens.

Lees meer op Peter R. over bizarre shredder-moordzaak: ‘Emotionele wurging’

John vol vragen na grote undercoveractie in Amsterdam

Bron: RTL Boulevard

Tout bekend Nederland logeerde de afgelopen jaren in het W Hotel Amsterdam. John van de Heuvel (58) over het prestigieuze hotel, dat veranderde in de locatie voor een enorme undercoveroperatie van de politie.

Bekijk video John vol vragen na grote undercoveractie in Amsterdam

Politie schuldig aan uitlokking drugshandel portiers Amsterdams hotel

Bron: de Volkskrant
Auteur: Wil Thijssen 23 februari 2021, 17:36

De rechtbank in Amsterdam heeft het Openbaar Ministerie op de vingers getikt: undercoveragenten hadden portiers van het Amsterdamse W-hotel niet om cocaïne mogen vragen. De politie heeft zich schuldig gemaakt aan uitlokking.

Lees meer op Politie schuldig aan uitlokking drugshandel portiers Amsterdams hotel

‘Undercoveroperatie politie in chique hotel ging te ver’

Bron RTL Boulevard

Vrouwelijke undercoveragenten die als VIP-gasten drie portiers betrappen op drugshandel. Het is de kern van een maandenlang onderzoek in een luxe Amsterdams hotel. Dinsdag staan de verdachten, ruim drie jaar na de start van het onderzoek, voor de rechter. De advocaten vinden dat de politie veel te ver is gegaan en dat de actie niet in verhouding staat tot de opbrengst.

Lees meer op ‘Undercoveroperatie politie in chique hotel ging te ver’

Hoe undercoveragenten werden ingezet om dealende hotelportiers te pakken

Bron: NOS
Auteur: Remco Andringa, redacteur Politie en Justitie

Is het overdreven dat de politie een undercoveractie op touw zette om een paar gram cocaïne te kopen van portiers van een Amsterdams vijfsterrenhotel? Na tweeënhalf jaar dient vandaag de rechtszaak over een opmerkelijk onderzoek.

Lees meer op Hoe undercoveragenten werden ingezet om dealende hotelportiers te pakken

OM onderuit in zaak ‘dealende portiers’ maar gaat toch in hoger beroep: ‘Geen sprake van uitlokking’

Bron: AT5 Echt Amsterdams Nieuws

‘Dit is eigenlijk de natte droom van elke advocaat’, reageerde strafpleiter Vito Shukrula rond het middaguur nog nadat de rechter bepaalde dat het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk was in zijn zaak tegen de dealende portiers in het W Hotel.

Lees meer op OM onderuit in zaak ‘dealende portiers’ maar gaat toch in hoger beroep: ‘Geen sprake van uitlokking’

Welles-nietes-spel eindigt met strafeis van 17 jaar cel voor Helmonder Ad de Rat

Bron: ED
Auteur: Max Steenberghe

AMSTERDAM – Het juridische gevecht tussen Openbaar Ministerie en advocaat in de coldcase moordzaak tegen Helmonder Ad K. kwam maandag neer op een simpel welles-nietes tussen aanklager en verdediger. De een vindt Ad schuldig en eist 17 jaar cel, de ander wil vrijspraak. Waarom? Omdat ze dat zeggen.

Lees meer op Welles-nietes-spel eindigt met strafeis van 17 jaar cel voor Helmonder Ad de Rat

Moordbekentenis van Helmonder Ad K. ‘doorgesnoven dronkenmanspraat’ 

Bron: ED
Auteur: Max Steenberghe

AMSTERDAM – Een geboren opschepper. Met een onbedwingbare neiging te liegen. Doorgesnoven dronkemanspraat. Niks dan onzinverhalen. Met brede halen fileerde advocaat Vito Shukrula dinsdagochtend in de Amsterdamse rechtbank zijn eigen cliënt Helmonder Ad K. Met de beste bedoelingen natuurlijk: diens bekentenis van een moord moest van tafel, net als de strafeis van 17 jaar cel.

Lees meer op Moordbekentenis van Helmonder Ad K. ‘doorgesnoven dronkenmanspraat’ | Helmond | ed.nl

Helmondse moordverdachte ‘Ad de Rat’ kon de gouden bergen van undercoveragent niet weerstaan

Bron: ED
Auteur: Max Steenberghe

AMSTERDAM – Ad K. zegt het haast achteloos in de Amsterdamse rechtbank: ,,Onzin”. Maar het kan een bom zijn onder zijn moordproces. Hij ‘bekende’ tegen een undercoveragent omdat die hem een flinke criminele klus voorhield. Maar de agent zelf zegt dat hij dat helemaal niet deed. En dat is gelogen, volgens de Helmonder.

Lees meer op Helmondse moordverdachte ‘Ad de Rat’ kon de gouden bergen van undercoveragent niet weerstaan | Helmond | ed.nl

Politie deed zich voor als motorclub om moord op te lossen

Bron: NOS nieuws ANP

Twee undercoveragenten hebben zich voorgedaan als motorclubleden om informatie te krijgen over de ‘vergismoord’ op Djordy Latumahina.

Vanochtend maakte het Openbaar Ministerie bekend dat de laatste verdachte in de zaak is aangehouden. Het gaat om een van de twee veronderstelde schutters. 

Lees meer op Politie deed zich voor als motorclub om moord op te lossen | NOS